Brandweercommandant Jan Peelaerts van Herentals vraagt maatregelen en een oplossing voor de verkeerssituatie op de Ring, ter hoogte van de kazerne. Ook het feit dat de brandweer steeds moet bijspringen bij medische interventies vraagt om een oplossing.

De brandweercommandant zei dat tijdens de ontvangst in de Lakenhal.

Jan Peelaerts: "De drukke verkeerssituatie op de Ring, soms staat er zelfs gans de dag een file, zorgt voor steeds meer vertragingen bij het uitrukken. Niet alleen geraken onze brandweerlieden niet vlot in de kazerne maar ook bij het uitrukken en verlaten van de kazerne, worden ze door de auto's in de file gehinderd. Sommige bestuurders vertikken het zelfs om plaats te maken in de file. Daar moet toch echt tegen opgetreden worden."

De brandweer van Herentals moest dit jaar al 26 keer voor brancardier spelen. Jan Peelaerts: "En dat is veel. Hulpverleners geven er steeds minder de voorkeur aan om slachtoffers via de trap naar beneden te halen."

De brandweercommandant toonde zich dan ook tevreden dat 10 van zijn brandweerlieden het brevet van medisch hulpverlener behaalden.